Taggar

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

13 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Örlogsstaden Karlskrona - världsarv

Örlogsstaden Karlskrona - världsarv  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 10 år

Karlskrona finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1998, på grund av att staden har en örlogsbas från 1600-talet och att varvs- och hamnmiljön är så välbevarad. Här kan du läsa mer om världsarvet och historien bakom. Se även foldern Örlogsstaden Karlskrona.
Taggar: Blekinge, Sveriges historia, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, militärhistoria, världsarv

Östgötafilm - dokumentärfilmer från Östergötland

Östgötafilm - dokumentärfilmer från Östergötland  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

På den här webbplatsen kan du se delar av längre dokumentärfilmer från Östergötland. De flesta filmerna är från 1940- och 1950-talet och visar allt från kungabesök i Söderköping till takläggning i Linköping och badliv i Motala. Nätverket Kulturarv Östergötland har ställt samman materialet.
Taggar: Östergötland, Linköping, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, lokalhistoria

Skogskyrkogården - världsarv

Skogskyrkogården - världsarv  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Skogskyrkogården är ett av Sveriges 14 världsarv, det vill säga platser som anses värdefulla nog att hamna på UNESCO:s världsarvslista. På Riksantikvarieämbetets webbplats får du bland annat veta att Skogskyrkogården skapades mellan 1919 och 1940 av de berömda arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. I slutet av artikeln finns ett par länkar till mycket mer information om och bilder på detta världsarv i Enskede, Stockholm.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, kyrkor, naturarv, världsarv

Världsarv i Sverige

Världsarv i Sverige  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Drottningholms slottsanläggning blev 1991 Sveriges första världsarv, men många har tillkommit sedan dess, till exempel fornlämningsmiljön Birka Hovgården, hällristningarna i Tanum och Skogskyrkogården i Stockholm. Här kan du läsa om alla de svenska världsarven på UNESCO:s lista. Riksantikvarieämbetet står för dessa sidor.
Taggar: Sverige, kulturarv, kulturmiljöer, kulturmiljövård, naturarv, världsarv

Kulturen i Lund

Kulturen i Lund  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Friluftsmuseet Kulturen i Lund är södra Sveriges motsvarighet till Skansen och Nordiska museet. På webbplatsen kan du läsa om museets hus och byggnader samt trädgårdar och utemiljöer. Du kan också hitta aktuella utställningar och en historisk tidslinje med tips på hur man kan lära sig om livet i Sverige under olika århundraden. Museet har även byggnader utanför det ordinarie museiområdet, bland annat Östarp, Hökeriet, Tegnérmuseet, Bosjöklosters mölla och Borgeby slott.
Taggar: Skåne, Sveriges historia, byggnader, föremål, konsthantverk, kulturhistoria, kulturmiljöer, kulturmiljövård, medeltiden, museer, utställningar

Stilhistoria - Hålla hus

Stilhistoria - Hålla hus  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Lär dig om gårdsbebyggelsen i Västerbottens län samt om samhällsbyggnader och olika byggnadsstilar från 1790 till 1970. Du kan också läsa om samiska byggnader som kåtor, bodar med mera.
Taggar: Västerbotten, arkitektur, byggnadshistoria , byggnadskonst, byggnadsteknik, gårdar, kulturmiljöer, samer

Föregående 1 2 3 Nästa